bazalt küp taş

Neden Mimarlık Eğitimi Almalıyım?

Güncelleme: 14 Eylül 2020 Kategori: Mimarlar ve hikayeleri
0 14 Eylül 2020
bazalt küp taş

Özellikle dekorasyon stilinde önemli olan iç mimarlık ve mimari projeleri oluşturan mimarlık eğitimi son yıllarda eski popülaritelerini yeniden kazanmaya başladı. Üniversitede mimarlık eğitimi almak ve mimar olmak isteyenler için danışmanlık yapan koçlar ve mimarlar, doğru kararın verilmesi için merak edilen soruları cevaplıyor. 

Ancak mimar adayları aile baskısı ve kendi fikirleri arasında gidip geldiği için idealist olmadan bu kararı vermek kolay olmuyor. Uzun çalışmalar ve eğitim hayatının sonunda yapmak istemeyeceğiniz bir meslek etiketine sahip olmanız bir şey kazandırmayacaktır. İşinizi severek yapabileceğinizi düşünüyorsanız zaten karar vermekte zorlanmayacaksınız. 

Mesleki olarak profesyonellerden yardım alarak geleceklerini güvence altına almak isteyen gençler için küçük bir elbet hazırladık. Mimarlık mesleğinin artıları ve eksilerini profesyonellerden öğrendik ve sizlerle paylaşıyoruz. 

Mimarlık Eğitimi Nasıldır?

4 yıllık üniversite eğitimi gerektiren Mimarlık için Mimarlık Fakültelerinin sayısal bölümle öğrenci kabul ettiğini bilmelisiniz. Matematiğiniz iyiyse ve yaratıcılığınıza da güveniyorsanız bu eğitim size zor gelmeyecektir. Özellikle eğitim sürecinde bazı programları kullanmak, el çizimi ve bilgisayarlı çizim gerektiren çalışmalarda başarılı olmak için özel yeteneğe sahip olmanız son derece önemlidir. Eğitim hayatınız bittikten sonra dilerseniz akademik kariyer yaparak üniversitede öğretim görevlisi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra staj döneminde kendinizi geliştirmek adına büyük firmalarda deneyim kazanarak, mesleki gelişiminizi arttırabilirsiniz. 

Matematik ve Estetiğin Birleşimi Olarak Mimarlık

Mimari projelerde matematik ciddi bir öneme sahiptir. Bu yüzden matematiksel hesaplamalarda çok yakından ilgilenecek, Geometri bilginizle bu bilgilerinizi pekiştirmeniz gerekecektir. Estetik olarak yaratıcılığınızın sınırları kadar sonsuz seçeneğinizin olacağı bu meslekte mühendislik gibi kesin kalıpların dışına da çıkabilirsiniz. Matematik önemlidir, ama estetik matematikle dengelenirse estetik ilk sıraya geçer

Sosyal ve Üretken Bir Meslek

Sanatsal yönünüz geliştikçe yaratıcılığınıza ilham katacak olan birçok detay da şekillenmeye başlayacaktır. Gezdiğiniz bir müze ya da izlediğiniz bir film size projenizi geliştirmek için ilham olacaktır. Katılacağınız mimarlık eğitimi seminerlerinde çevrenizi genişletebilir, özgünleşmek için tamamen özel bir tasarım yaratabilirsiniz. 

Özel Yetenek Yeterli Değil

Özel yetenek sınavlarının yeterli olmadığı mimarlık eğitimi için sayısal puanla tercih yapmanız gerekir. Sayısal puanla tercih yapacağınız üniversiteye yerleştikten sonra hazırlık sınıfı eğitiminde İngilizce öğrenebilirsiniz. Özel yetenek sınavı gerektiren iç mimarlık için de Güzel Sanatlar Fakültelerini tercih edebilirsiniz. 

Mesleği Sevmek

Zor bir eğitim olan Mimarlık için yapacağınız mesleği sevmeniz önemlidir. Bu yüzden mezun olduktan sonra da yoğun iş temposu ve masa başının yanı sıra şantiyede de vakit geçirebilmeniz oldukça önemlidir. Eğitim almak istediğiniz bu alanda mezun olduktan sonra da trendleri takip etmeniz ve mesleki başarınızı arttırmak için gereken çalışmaları yapmanız oldukça önemlidir. Eğitim hayatınızda başarıya ulaştıktan sonra severek yapacağınız bu iş, size prestij ve keyif getirecektir. Yarattığınız bir ürünün ortaya çıkması, size çocuk sahibi olmuş kadar özel bir özgüven verecektir. 

Çevreye Katkınız Olabilir

Doğayı ve çevreyi seviyor ve güzelleştirmek istiyorsanız projelerinizi çevre dostu olarak gerçekleştirebilirsiniz. Eğer aileniz ve yakın çevrenizde bu meslekle ilgili çalışan birileri varsa, başarısız olmanız mümkün olmayacaktır. Ancak bu işin getirilerini göze alıp işinizi severek yapabileceğinize inanıyorsanız başarılı olabilirsiniz. Çevrenizin baskısıyla bu tür bir meslek seçtiyseniz size biraz ağır gelebilir. 

Mimarlık eğitimi almak istiyorsanız yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteleri inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz. Eğer kendinize güveniyorsanız, başarısız olmanız için bir sebep de yok demektir. 

 
  • Beğenenler
Cevapla
Cevaplar yükleniyor..